Оповестените до момента обстоятелства около убийството на швейцарския бизнесмен говорят за

...
Оповестените до момента обстоятелства около убийството на швейцарския бизнесмен говорят за
Коментари Харесай

Подробности за убийството на швейцарския бизнесмен, криминалист намеси и сестри Белнейски

Оповестените досега условия към убийството на швейцарския бизнесмен говорят за авансово планувани дейности. Няма по какъв начин случайно да се извърши сходно действие. При едно положително обмисляне на закононарушението проверяващите органи се затрудняват извънредно доста. Не изключвам ролята на брачната половинка като подстрекател.

Това съобщи криминалистът Иван Савов в ефира на " България заран " по Bulgaria ON AIR.

Съдът гледа мярката за неотклонение на арестувания за убийството на швейцарския предприемач от Пернишко. Повдигнато е обвиняване на 57-годишен мъж. Смята се, че в основата на закононарушението са персонални връзки, защото обвиненият и брачната половинка на швейцарския предприемач са имали интимни връзки.

Савов счита, че има неоспорими доказателства, че упрекнатият мъж е причинителят на действието. 

" Все още не е явен съответният претекст, защото той дава най-голяма информация за степента на виновност на причинителя и възможния подстрекател. Освен че имаме пробождане във врата и белия дроб, имаме и мощно прилепяне на гръдния панер, което означа, че над този човек е упражнявано и различен вид принуждение ", разясни той. 

Според Савов методът на осъществяване на закононарушението - потреблението на шиш, оставя минимални следи.

" Хората изпитват все по-голямо възприятие за безотговорност, което ги кара да пристъпват към почистване на персонални сметки по този метод ", безапелационен бе той. 

Криминалистът разяснява и убийството на сестрите Белнейски.

" При Белнейски има доста позволени неточности от проверяващите. Те затварят малката врата да се открие истината ", акцентира той. 

Савов показа и нов щрих от заплeтения случай, който е обвързван със правосъдния доктор, работил по убийството на двете сестри - доктор Стойчо Раданов.

Според криминалиста събитията към гибелта му са неизяснени - самоубийство на детска площадка. На база персоналното си другарство с лекаря, Савов твърди, че не може да допусне, че той би се самоубил по сходен метод.

" Лошото е, че когато се унищожат улики и материални доказателства, мистерията се дозаплита и никой не може да убеди хората, че не се е случило преднамерено ", установи той.

Савов е на мнение, че нехайното деяние към първичните следствени дейности е особено за България през последните 20-15 години.

" Има доста закононарушения, чиито периметри са нарушавани по сходен метод. Такава е и злополуката с двете девойки в столицата, където не стана ясно за какво един боен прокурор се рови из останките на автомобила. 

Част от мистериите при такива закононарушения идват от това, че заради несръчност и заобикаляне на разпоредбите, значимите условия се унищожават ", заключи криминалистът.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР